Det sner med fjer 

Illustrationer: Karen Filskov / Vild Maskine 2020


Figurdigte om fugle fra hele verden. Gøgeungen lærer aldrig sin mor at kende, gribbe har eget internet højt oppe over savannen, og vogelkopløvhyttefuglen bruger kunst til at score en mage. Følg strudsens ben, albatrossens vinge og de små pile. Opdag fuglenes verden, måske kan du genkende noget fra din egen? Bogen har modtaget støtte fra Statens Kunstfond.


White Raven 2021!

Udvalgt til det internationale bogkatalog The White Ravens 2021 med 200 børnebøger fra 54 lande. Blot tre bøger fra Danmark er udvalgt til 2021-kataloget. "Det sner med fjer offers conrete poetry at its best", står der bl.a. i katalogteksten.

Download The White Ravens 2021-katalog her


Er udtaget til Biennale Illustration Bratislava 2021


Var shortlistet til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger fra 2020

Læs om shortlisten her 


"Karen Filskovs figurdigte om fugle er fakta og formeksperiment som en pivåben og inkluderende leg. (...) Jeg ved ikke om Karen Filskov selv kalder sig for økodigter, men både skovdigtene og nu fugledigtene gør det til en leg at lære om naturen."

Kamilla Löfström / Information

Læs anmeldelse


"Kejserpingvinen, knopsvanen og skrædderfuglen har umiddelbar ikke meget til fælles. (...) Og dog er de nu en del af et fællesskab, der består af fugle med særlig appel til fantasi og fortælling. Sammen med 29 andre flyvende og fjerede væsner fra hele verden er de udvalgt til et digtportræt i Karen Filskovs usædvanligt smukke billedbog Det sner med fjer, og det må opfattes som en ære for både ordinære og kejserlige fugle." 

Anna Karlskov Skyggebjerg / Weekendavisen

Læs anmeldelse


"Smuk billedbog med figurdigte fremtryller ordleg og fuglefakta i en imponerende flot sammensmeltning"

Annie Christensen / Litteratursiden

Læs anmeldelse


"Karen Filskov sans for sprog, figurer, former og farver er i særklasse. Det er betagende at se, hvordan hun smelter bogstaver, farver, sprog og fakta sammen til en komplet, helstøbt og virkelighedstro fugl.

Der er så mange potentialer i at bruge "Det sner med fjer" i undervisningen. Faktisk har forlaget udarbejdet et undervisningsmateriale, som er lige til at plukke og bruge i undervisningen på mellemtrinnet. Så bliver det ikke nemmere. Eller sjovere. Hverken at være lærer eller barn.

Bogen anbefales på det varmeste"

Mette Sofie Kirkedal / Bogoplevelsen

Læs anmeldelse


"(...) og nu kommer en lang række fugle flyvende ind på smukke store sider i pastelfarver og god kvalitet. (...) Det er en klassisk form, der her tages op af Karen Filskov. Hun har forhåbentlig en fest med figurdigtene, som læser kan man glæde sig over de smukke fugle, poesien og kreativiteten." 

Bodil Christensen / Bogbotten.dk

Læs anmeldelse


"DET SNER MED FJER er et enestående værk, man kun kan have stor respekt for. (...) Må anbefales til alle, der er vilde med sprudlende leg med ord - og vilde med fugle - ikke mindst."

bornenesboger

Læs anmeldelse


"Det sner med fjer er ganske enkelt en fængslende læseoplevelse. Det lægger op til en interaktiv læsning, hvor man selv som læser er med på banen og på sin vis former digtet. Figurdigtene er for alle nysgerrige sjæle, der elsker ord og former." (5/6 stjerner)

Christoffer Boserup Skov / PÆDAGOGENDK

Læs anmeldelse


"Det er en imponerende bog, som jeg kun kan anbefale at gå på (fugle)jagt i. En finurlig billedbog til både børn og voksne."

julie.ottosen

Læs anmeldelse


Undervisningsmateriale

Figurdigtskabeloner, skriveøvelse og undervisningsmateriale til Det sner med fjer kan downloades via www.vildmaskine.dk/undervisning/


Lær mere om bogens fugle 

Hør hvad Vildt Naturligt på P1 svarer Karen Filskov på hendes spørgsmål om, hvordan Raja Ampat paradisfuglens fjer kan skifte til selvlysende. (Indslaget begynder 35 minutter inde i udsendelsen og varer ca. 5 minutter)

Hør udsendelse


Se det lille BBC-klip med Raja Ampat paradisfuglens paringsdans, der omtales i Vildt Naturligt på P1. (Klippet varer ca. 1 minut)

Se klip


Se et lille BBC-klip om træskonæbs yngelpleje (klippet varer ca. 4 minutter) 

Se klip