Jeg tilrettelægger oplæsning og foredrag efter ønsker. Desuden tilbyder jeg skrivekurser og workshops for både for børn og voksne. Se eksempler nedenfor.


Figurdigt-talk (for børn)

Forfatter Karen Filskov læser op og fortæller om sine figurdigt-bøger Det snermed fjer, Skoven fra oven og / eller Bring en ting, som lægger op til at læse på en intuitiv måde. Digtene forestiller det, de handler om, såsom en pelikan, en skovflåt eller en mobiltelefon. Hold tungen lige i munden og hjælp med at finde rundt i fuglevinger, edderkoppeben og ledninger.

Varighed: ca. 30 minutter.


Velegnet til skoleklasser (indskoling og mellemtrin) / famlier med børn fra 8 - 12 år. Kan eventuelt kombineres med en figurhistorie-workshop:


Figurhistorie-workshop (for børn)

I denne workshop finder vi på historier om dyr eller ting ved hjælp af en særlig metode og en pose trylleord. Historierne ender med at blive til små figurer, der forestiller det, de handler om, for eksempel en ugle eller en ipad. Du får naturligvis din færdige figurhistorie med hjem. En workshop der fremmer kreativitet og skriveglæde.   

Varighed: ca. 90 minutter.


Velegnet til skoleklasser (mellemtrin), hvor der arbejdes i grupper - eller til familier med børn fra 8 - 12 år. (Børn, der ikke kan skrive selvstændigt, skal have en voksen med.) 


Skoven fra oven - Skovsnak, oplæsning og ugleworkshop (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Skoven fra oven, hvor digtene forestiller det, de handler om, fx et blad, en ugle og en frø. Hjælp med at finde rundt i bladstilke og edderkoppeben og få også lidt mere at vide om dyrene i skoven. Bagefter er der en lille workshop, hvor man kan klippe og klipse et skovdyr, nemlig en ugle.

Varighed: ca. 30 + 60 minutter.


Velegnet til skoleklasser (indskoling) og / eller familier med børn fra 6 - 10 år


Det sner med fjer - Fuglesnak, oplæsning og fugle-workshop (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Det sner med fjer, der handler om fugle fra hele verden - også fra Danmark. Følg de små pile og hjælp med at finde vej gennem fugledigtene. Hør også hvordan de forskellige fugle har indrettet sig. Måske er der noget I kan genkende fra jeres egen verden? Bagefter er der en lille workshop, hvor man kan tegne / male / klippe en fugl.

Varighed: ca. 30 + 30 minutter.


Velegnet til skoleklasser (indskoling) og / eller familier med børn fra 6 - 10 år


Sommerfugle-talk (for børn) 

Sommerfuglerim og sommerfuglefakta. Forfatter Karen Filskov læser op fra sin billedbog Spørg sommerfuglen og fortæller om bogens sommerfugle. Vidste I, at nogle danske sommerfugle flyver sydpå om efteråret ligesom trækfuglene, og at der findes giftige sommerfugle i Danmark? Hør også om de tricks sommerfuglene bruger for ikke at ende i maven på en fugl. Hun medbringer sin kasse med "sommerfugleting", som man må røre ved bagefter.

Varighed: ca. 30 minutter.


For børn fra 4 - 8 år. Velegnet til børnehaver, 0., 1. og 2. klasse. En sommerfugletalk kan kombineres med en lille workshop, hvor børnene laver en sommerfugl.


Figurdigtforedrag (for voksne)

Forfatter Karen Filskov fortæller - med udgangspunkt i sine figurdigtbøger - om at skrive figurdigte og hvordan hun blander fakta og fiktion, hvordan hun arbejder med billeder i sine tekster, både ordbillederne og figurerne. Hør også om hendes tanker omkring økopoesi, empati med andre arter, og hvad natur kan i bøger for børn. Foredraget byder desuden på oplæsning og tid til spørgsmål. 


Honorar

Efter aftale.


Søg tilskud

Honorar til foredrag / oplæsning kan dækkes (eller delvist dækkes), hvis der søges tilskud fra Statens Kunstfond. Skoler og institutioner kan søge støtte i puljen Dansk og udenlandsk litteratur for børn og unge. Bemærk ansøgningsfrister. Det er nemt; ansøgning foregår elektronisk.