mød mig

Jeg tilrettelægger oplæsning og foredrag efter ønsker. Desuden tilbyder jeg skrivekurser og workshops for både for børn og voksne. Se eksempler nedenfor.


Figurdigt-talk (for børn)

Forfatter Karen Filskov læser op og fortæller om sine figurdigt-bøger Skoven fra oven og / eller Bring en ting, som lægger op til at læse på en intuitiv måde. Digtene forestiller det, de handler om, såsom en ugle, en skovflåt, en paraply og en mobiltelefon. Hold tungen lige i munden og hjælp med at finde rundt i edderkoppeben og ledninger.

Varighed: ca. 30 minutter.


Velegnet til skoleklasser (indskoling og mellemtrin) / famlier med børn fra 8 - 12 år. Kan eventuelt kombineres med en figurhistorie-workshop:


Figurhistorie-workshop (for børn)

I denne workshop finder vi på historier om dyr eller ting ved hjælp af en særlig metode og en pose trylleord. Historierne ender med at blive til små figurer, der forestiller det, de handler om, for eksempel en ugle eller en ipad. Du får naturligvis din færdige figurhistorie med hjem. En workshop der fremmer kreativitet og skriveglæde.   

Varighed: ca. 90 minutter.


Velegnet til skoleklasser (mellemtrin), hvor der arbejdes i grupper / familier med børn fra 8 - 12 år. Børn, der ikke kan skrive selvstændigt, skal have en voksen med, eller de kan få en figur-tegne-historie-opgave. 


Skoven fra oven - Skovsnak, oplæsning og ugleworkshop (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Skoven fra oven, hvor digtene forestiller det, de handler om, fx et blad, en ugle og en frø. Hjælp med at finde rundt i bladstilke og edderkoppeben og få også lidt mere at vide om dyrene i skoven. Bagefter er der en lille workshop, hvor man kan klippe og klipse et skovdyr, nemlig en ugle.

Varighed: ca. 30 + 30 minutter.


Skovsnakken kan tilpasses børnehavebørn (fra 4 år), skoleklasser (indskoling) og / eller familier med børn fra 4 - 10 år


Sommerfugle-talk (for børn) 

Sommerfuglerim og sommerfuglefakta. Forfatter Karen Filskov læser op fra sin billedbog Spørg sommerfuglen og fortæller om bogens sommerfugle. Vidste du, at nogle danske sommerfugle flyver sydpå om efteråret ligesom trækfuglene, og at der findes giftige sommerfugle i Danmark? Hør også om de tricks sommerfuglene bruger for ikke at ende i maven på en fugl. Hun medbringer sin kasse med "sommerfugleting", som man må røre ved bagefter.

Varighed: ca. 30 minutter.


For børn fra 4 - 8 år. Velegnet til børnehaver, 0. og 1. klasse. En sommerfugletalk kan kombineres med en lille workshop, hvor børnene laver en sommerfugl (varighed ca. 30 minutter).


Forfatterforedrag (for voksne)

Forfatter Karen Filskov fortæller - med udgangspunkt i sine seneste bøger - om vejen til at blive forfatter, om at skrive børnebøger, hvordan de bliver til fra ide til færdig bog, hvordan hun blander fakta og fiktion, og hvordan hun arbejder med billeder i sine tekster, både ordbillederne og figurdigtene. Foredraget byder desuden på oplæsning og tid til spørgsmål. 


Skrivekursus

Forfatter Karen Filskov udbyder skrivekurser og skriveforløb, både for børn og voksne, hvor der arbejdes med kreative og nyttige skriveøvelser. Forløbet tilrettelægges efter ønsker og behov. 


Honorar

Efter aftale.


Søg tilskud

Honorar til foredrag / oplæsning kan dækkes (eller delvist dækkes), hvis der søges tilskud fra Statens Kunstfond. Skoler og institutioner kan søge støtte i puljen Dansk og udenlandsk litteratur for børn og unge. Bemærk ansøgningsfrister. Det er nemt; ansøgning foregår elektronisk.


KAREN FILSKOV    forfatter 

Copyright @ All Rights Reserved