Jeg tilrettelægger talks, foredrag og workshops for børn og voksne efter ønsker. Se eksempler nedenfor.


Workshops


Figurdigt-workshop (for børn)

I denne workshop skriver vi digte (eller historier) om dyr eller ting ved hjælp af en særlig metode og en pose trylleord. Digtene ender med at blive til små figurer, der forestiller det, de handler om, for eksempel en ugle eller en mobiltelefon. Deltagerne får naturligvis deres færdige figurdigt med hjem. En workshop der fremmer kreativitet og skriveglæde. Varighed: F.eks. 120 minutter.


Velegnet til skoleklasser (mellemtrin). Der arbejdes i grupper.


Figurdigtworkshop (for voksne)

Jeg tilbyder også figurdigtworkshops for voksne, f.eks. lærere. Kontakt mig for at høre om mulighederne.


Talks og foredrag


Alle talks for børn kan kombineres med en workshop, hvor børnene klipper og klistrer et skovdyr / en fugl / et insekt / en sommerfugl. Særlig velegnet som ferieaktivitet på biblioteker.


Skoven fra oven - Skov-snak (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Skoven fra oven, hvor digtene forestiller det, de handler om, fx et blad, en ugle eller en skovflåt. Hjælp med at finde rundt i bladstilke og edderkoppeben og få også lidt mere at vide om dyr og andet i skoven. Der lægges op til samtale med publikum. Varighed: Ca. 25 minutter.


Velegnet til skoleklasser (1. - 4. klasse) eller ferieaktivitet på biblioteker for familier med børn fra 6 - 10 år. 


Det sner med fjer - Fugle-snak (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Det sner med fjer, der handler om fugle fra hele verden - også fra Danmark. Følg de små pile og hjælp med at finde vej gennem fugledigtene. Hør også hvordan de forskellige fugle har indrettet sig. Måske er der noget I kan genkende fra jeres egen verden? Der lægges op til samtale med publikum. Varighed: Ca. 25 minutter.


Velegnet til skoleklasser (1. - 4. klasse) eller ferieaktivitet på biblioteker for familier med børn fra 6 - 10 år.


Et perfekt insekt - Insekt-snak (for børn)

Hør Karen Filskov læse op fra figurdigtbogen Et perfekt insekt, der handler om danske insekter. Følg de små pile og hjælp med at finde vej gennem insektdigtene. Hør også hvordan de forskellige insekter lever, og lidt om hvad der kan ske, hvis I møder dem. Der lægges op til samtale med publikum. Varighed: Ca. 25 minutter.


Velegnet til skoleklasser (1. - 4. klasse) eller ferieaktivitet på biblioteker for familier med børn fra 6 - 10 år.


Sommerfugle-talk (for børn) 

Sommerfuglerim og sommerfuglefakta. Forfatter Karen Filskov læser op fra sin billedbog Spørg sommerfuglen og fortæller om bogens sommerfugle. Vidste I, at nogle danske sommerfugle flyver sydpå om efteråret ligesom trækfuglene, og at der findes giftige sommerfugle i Danmark? Hør også om de tricks sommerfuglene bruger for ikke at ende i maven på en fugl. Hun medbringer sin kasse med "sommerfugleting", som man må røre ved bagefter. Varighed: ca. 25 minutter.


Velegnet til børn fra 4 - 8 år, f.eks. børnehaver, 0. - 2. klasse og som ferieaktivitet på biblioteker. 


Figurdigtforedrag (for voksne)

Forfatter Karen Filskov fortæller - med udgangspunkt i sine figurdigtbøger - om at skrive figurdigte og hvordan hun blander fakta og fiktion, hvordan hun arbejder med billeder i sine tekster - både ordbillederne og figurerne - og hvordan hun nørder med sproget. Hør også om hendes tanker omkring økopoesi, empati med andre arter, og hvad natur kan i bøger for børn. Foredraget byder desuden på oplæsning og tid til spørgsmål. 


Honorar og tilskud


Honorar

Efter aftale.


Søg tilskud

Honorar til foredrag / oplæsning kan dækkes (eller delvist dækkes), hvis der søges tilskud fra Statens Kunstfond. Skoler og institutioner kan søge støtte i puljen Dansk og udenlandsk litteratur for børn og unge. Bemærk ansøgningsfrister. Det er nemt; ansøgning foregår elektronisk.