Spørg sommerfuglen

Illustrationer: Kirsten Gjerding / Turbine 2013


Billedbog for de 4 – 7-årige om danske sommerfugle og deres sære navne. Bogen er skrevet på gakkede rim og består af 24 spørgsmål til 24 sommerfugle. Er en admiral fuld af pral? Kommer det hvide c til te klokken tre? Bliver en sørgekåbe glad af et blomsterbrusebad? Svarene på spørgsmålene er dem, børnene kommer med. Bag i bogen er der et minileksikon med fotos af sommerfuglene, så man kan genkende dem, hvis man møder dem i naturen.


"Jeg kan godt savne lidt flere svar (...) midt i alt sommerfuglesludderet, men samtidig formår bogen at formidle en betragtelig begejstring over at de findes, sommerfuglene, og at man kan lære dem og deres navne at kende: smutugle, dueurtsværmer og nældens takvinge - tak!"

Sara Nørholm / Kristeligt Dagblad

Læs anmeldelse


"Det er sjovt og giver lyst til selv at rime videre."

Rikke Dyrhave Nissen / Æseløre.dk

Læs anmeldelse


"I modsætning til gammeldags børnebogsteori (...), tager denne bog udgangspunkt i en forventning om, at barnet er et selvstændigt tænkende individ, og der er gode muligheder for underholdning og samtale med oplæseren."

Birte Strandby / Bogvægten

Læs anmeldelse


Køb Spørg sommerfuglen

Spørg Sommerfuglen er udsolgt fra forlaget, men bogen (2. udgave) kan købes  hos forfatteren til 89,00 kr. plus porto (60,00 kr. (Postnord)).


Kontakt Karen Filskov for bestilling. Bøger signeres gerne.

Betaling via MobilePay eller bankoverførsel.


Vandreudstilling med Spørg sommerfuglen

Læs her